Terra reversa

De transitie naar een rechtvaardige duurzaamheid

Peter Tom JonesVickey De Meyere

Terra reversa

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 978-90-6224-499-7, geïllustreerd, 360 blz., November 2009 UITVERKOCHT!

trefwoorden: transitie, duurzaamheid, beschaving, milieu, klimaat, samenleving, duurzaam, economie, Green New Deal

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het roer moet om en Terra Reversa vertelt hoe: door zaken als transitiemanagement en het 4E-model te integreren in een nieuwe visie op de omschakeling naar een sociaal-rechtvaardig, ecologisch duurzaam en economisch stabiel samenlevingsmodel. Zijn we bereid de platgetreden paden te verlaten? Terra Reversa is een wervend pleidooi om te kiezen voor een Green New Deal XL.

zie ook: www.hitte.nu

"Voor de sociale bewegingen en middenveldsorganisaties is dit een bijzonder interessant boek. Het informeert, geeft pistes voor verandering in de gewenste richting en het bemoedigt."
- Jan Renders, voorzitter ACW

"Het is nodig om een transitie te forceren, want een ingrijpende omslag gebeurt niet vanzelf. Het gaat om het wijzigen van diep ingesleten patronen. De Green New Deal is niet zozeer bedoeld om de economie op korte termijn weer op gang te krijgen, maar vooral om duurzame werkgelegenheid te creëren. Alleen met visie en politieke bereidheid kunnen we van de kredietcrisis en klimaatkans maken.
De inzichten en handvatten hiervoor kunnen we mede ontlenen aan Terra Reversa. De auteurs zien zelf ook voldoende klimaatkansen liggen. Dit werkt inspirerend. Ook wanneer u niet gaat voor de eenzijdige maximalisatie van de economische groei, biedt het lezen van Terra Reversa toch zeker een verrijkende ervaring."
- Agnes Jongerius, voorzitter FNV

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Terra Reversa

paperback/ gebrocheerd: € 24.95
Toen Terra Reversa in 2009 verscheen bejubelde vriend en vijand het als een doorbraak voor het denken over milieu- en klimaatbeleid. Het ...

Meer boekennieuws op Facebook.