Uitstapjes in de wereld van de schilderkunst

Kleine kunstprojecten voor kinderen van 8 - 12 jaar gebaseerd op het werk van beroemde schilders

Birgit Brandenburg

Uitstapjes in de wereld van de schilderkunst

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-76771-79-3, geïllustreerd, 72 blz., December 2006 UITVERKOCHT!

trefwoorden: schilderkunst, creatieve vorming

beschrijving

De wereld van de schilderkunst is ook voor kinderen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor creatieve activiteiten. Zo zijn er schilderijen die een verhaal vertellen, andere verbergen een geheim of proberen de werkelijkheid te veranderen.
Aan de hand van 18 beroemde schilderijen van 16 kunstenaars uit alle periodes van de schilderkunst worden de kinderen gestimuleerd tot kunstzinnige activiteiten in de geest van de desbetreffende kunstenaar.
Het boek bevat 10 projecten met talrijke werkbladen die gecopieerd moeten worden, waarna de leerlingen aan de hand van de opdrachten zelfstandig aan het werk kunnen. De besproken schilderijen kunnen op de websites achterin het boek gedownload en geprint worden als illustratiemateriaal.
De kunstprojecten zijn gebaseerd op schilderijen uit de Renaissance (o.a. Rafael, Pieter Brueghel), de Barok (o.a. Velasquez), de Romantiek (o.a. Rousseau, Turner), het Impressionisme (o.a. Toulouse Lautrec, Van Gogh) en moderne stromingen (o.a. Escher, Pollock, Beuys).
Dit is het zevende deel in de reeks 'Kinderen ontdekken de grote kunstenaars'. Het is een succesvolle reeks praktische handboeken met kunstzinnige activiteiten voor kinderen. Deze projecten kunnen door iedereen die met kinderen werkt gebruikt worden, zowel op school als thuis, evenals op creativiteitscentra en vrije academies.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.