De hut van oom Tom

Beecher Stowe

De hut van oom Tom

gebonden: € 16.95

ISBN: 978-90-76268-66-8, geïllustreerd, 176 blz., January 2004
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) cm. Gewicht: 516 gram.

e-Boek (PDF): € 9.00

ISBN: 978-94-6031-020-1, geïllustreerd, January 2004

Uitgever: Uitgeverij Solo

trefwoorden: Wereldberomde verhalen, Historische kinderboeken,

Een boek om nooit te vergeten

USA, 19de eeuw. Meneer Selby is geen onmens. Hij behandelt zijn slaven goed, in tegenstelling tot veel andere blanke meesters. Als hij twee slaven moet verkopen wegens geldgebrek, valt hem dat zwaar. De schijnheilige slavenhandelaar Haley heeft zijn zinnen gezet op Tom, de trouwste en eerlijkste slaaf van meneer Selby, en op de kleine Harry.
Eliza, Harry’s moeder, hoort het gesprek tussen haar meester en Haley. Ze besluit haar lot in eigen handen te nemen en met haar zoontje te vluchten. Een lange en gevaarlijke tocht naar de vrijheid… Tom wordt wel verkocht. Voor hem wordt de gruwel van de katoenplantages in het zuiden werkelijkheid…

Meer dan honderd jaar geleden schreef Harriët Beecher-Stowe dit indrukwekkende boek, dat de eerste stoot gaf tot de afschaffing van de slavernij. Sedertdien heeft ‘De hut van oom Tom’ onafgebroken een eerste plaats ingenomen onder de meest gelezen boeken ter wereld.
Ook nu nog is dit klassieke boek actueel: omdat hetgeen de vertrapte neger Tom moest doormaken het ongelooflijke harde lot en het onbeschrijflijke lijden illustreert waaraan de blanke de neger blootstelde.
Een boek dat ons veel te vertellen heeft.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.