De man die Donderdag was

G.K. Chesterton

paperback/ gebrocheerd: € 12.00

ISBN: 978-90-74622-05-9, 237 blz., January 1998
Formaat: 20.0 (h) x 12.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 330 gram.

vertaald door: Joop Wigman

beschrijving

Het is niet eenvoudig om 'De man die Donderdag was' (geschreven in 1908) te benoemen. Het valt te omschrijven als een meeslepende avonturenroman over moordenaars en briljante politiemannen; maar het was te verwachten dat de schrijver van de 'Father Brown Stories' een detective zou schrijven zoals niemand anders dat kon. Op dat vlak is 'De man die Donderdag was' dan ook een schot in de roos: het is zonder enige twijfel een weergaloos staaltje ‘suspense writing’.
De lezer zal echter ontdekken dat het veel meer is dan dat. Meegesleept door Chestertons gloedvolle stijl, zal hij merken dat hij verzeild raakt in wateren die veel dieper zijn dan hij had gedacht; en de volstrekt onverwachte ontknoping zal ook voor de moderne lezer en fascinerende ervaring zijn, als de speurders uiteindelijk ontdekken wie Zondag is.

Gilbert Keith Chesterton (1874-1936) was een van Engelands grootste auteurs uit de eerste helft van deze eeuw. Hij geniet hier vooral bekendheid door zijn Father Brown Stories. 'De man die Donderdag was', een op zichzelf staand hoogtepunt in zijn veelzijdige oeuvre, wordt beschouwd als een meesterwerk uit de wereldliteratuur.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.