Emotionele intelligentie spelenderwijs ontwikkelen

Theorie en praktijk van de gevoelsontwikkeling bij kinderen

Charmaine Liebertz

Emotionele intelligentie spelenderwijs ontwikkelen

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-8840-013-1, 144 blz., December 2008 UITVERKOCHT!

trefwoorden: gevoelsontwikkeling

beschrijving

Dit boek toont in duidelijke taal het belang aan van het ontwikkelen van de emotionele intelligentie in de opvoeding en in het onderwijs.
Een kind dat bewust met zijn eigen gevoelens kan omgaan, kan zich beter in de gevoelens van anderen verplaatsen, en daar evenwichtiger mee omgaan. Het zal dan ook optimistischer en met meer verantwoordelijkeheidsgevoel in het leven staan.
Het eerste deel van het boek bevat uitgebreide achtergrondinformatie over de aard van emotionele, intelligentie, en over de resultaten van het recente hersenonderzoek met betrekking tot emoties.
Het tweede deel is een praktische uitwerking van de ideeen van Daniel Goleman over het ontwikkelen van emotionele intelligentie, onderverdeeld in 5 aspecten:
1. Bewust worden van de eigen emoties.
2. Emoties hanteren.
3. Emoties in daden omzetten.
4. Empathie ontwikkelen.
5. Sociaal vaardig worden.
Voor gebruik in de klas is bij elk aspect een aantal spelen en oefeningen opgenomen. De meeste spelletjes zijn geschikt voor alle leeftijden.
Met een speciaal hoofdstuk over de rol die humor speelt bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden.
Charmaine Liebertz was docent aan het voortgezet onderwijs en werkte tien jaar als wetenschappelijk medewerkster aan de Universiteit van Keulen, afdeling orthopedagogiek. Sinds 1996 leidt ze de 'Gesellschaft fuer ganzheitliches Lernen' en geeft talrijke cursussen over opvoedkunde aan docenten en ouders.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.