Creatief vormgeven met kinderen

Een uitgebreide collectie kunstzinnige ideeen en projecten voor thuis en op school

MaryAnn F. Kohl

Creatief vormgeven met kinderen

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-76771-52-6, geïllustreerd, 136 blz., December 2004 UITVERKOCHT!

trefwoorden: creativiteit, kunstzinnige vorming,

beschrijving

Dit boek geeft een bonte verzameling creatieve technieken voor kinderen van 4 - 12 jaar. Het is een onmisbaar handboek voor alle docenten en ouders die het belangrijk vinden om al op jonge leeftijd de creativiteit in elk kind te stimuleren. Het boek bevat ruim 120 eenvoudige, uitgewerkte creatieve technieken die de kinderen uitdagen en hun fantasie aanspreken.
Elke les bevat een beknopte beschrijving van de techniek en een stap voor stap uitleg van de werkwijze. De activiteiten zijn leuk om te doen en leiden in de regel tot een snel resultaat. Plezier in het maken staat bij elke activiteit centraal. Naast oude bekende technieken bevat het boek ook talrijke nieuwe verrassingen! Er wordt niet naar een vaststaand eindproduct toegewerkt want het gaat om het creatieve proces, en niet om het product.
Het is een standaardwerk waarin ook alle basistechnieken die kinderen moeten beheersen zijn opgenomen. De technieken zijn in zes hoofdstukken verdeeld: collagetechnieken met papier; krijt- en tekentechnieken; schilder- en verftechnieken; stempel- en druktechnieken; beeldend vormen; diverse creatieve technieken.
Dit is het derde boek van MaryAnn Kohl in de succesvolle reeks 'Kinderen ontdekken de grote kunstenaars' en 'Met kinderen creatief de wereld rond', en is op dezelfde wijze opgezet. Het kan zowel op school als thuis gebruikt worden, evenals op creativiteitscentra en vrije academies.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.