50 Levenslessen in spelvorm voor kinderen van 6 - 12 jaar

50 Speelse lessen waarmee kinderen leren om zich in het dagelijks leven te handhaven

David Becker

50 Levenslessen in spelvorm voor kinderen van 6 - 12 jaar

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-8840-030-8, geïllustreerd, 144 blz., June 2009
Gewicht: 311 gram.

trefwoorden: sociale en emotionele vaardigheden, speelse levenslessen

beschrijving

De 50 levenslessen in dit boek zijn bedoeld om kinderen fundamentele en emotionele vaardigheden bij te brengen door middel van oefeningen, spelletjes en verhalen.
Veel van deze vaardigheden die kinderen hard nodig hebben in het dagelijks leven worden niet op school geleerd. Nu begint het besef door te dringen dat de school hier ook een taak heeft. Dit boek voorziet in lesmateriaal voor deze vaardigheden, gebaseerd op het principe dat kinderen iets het beste leren als ze er plezier aan beleven.
Door deze spelletjes ontwikkelen kinderen hun zelfvertrouwen en weerbaarheid en gaan nadenken over thema's waar ze voortdurend mee geconfronteerd worden zoals: - tolerantie en zelfvertrouwen; - gevoelens uiten en oordelen over anderen; - individualisme en groepsdruk; - doelen stellen en keuzes maken; - relaties en loyaliteit; - roken en alcohol.

Het is geen methode, elke les kan los van de andere op elk moment en binnen elk vak uitgevoerd worden. Vooral aan de vakken maatschappijleer en godsdienst kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren.

'Hoeveel mensen leren is evenredig aan hoeveel plezier ze hebben'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.