Met kinderen creatief de wereld rond

Knutselen, tekenen en schilderen op basis van volkskunst uit de hele wereld

MaryAnn F. KohlJean Potter

Met kinderen creatief de wereld rond

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-76771-31-1, geïllustreerd, 132 blz., December 2002
Gewicht: 283 gram.

trefwoorden: creatieve vorming

beschrijving

Dit is een activiteitenboek voor iedereen die kinderen van 6 - 16 jaar wil laten kennismaken met culturen uit de hele wereld. Aan de hand van duidelijke richtlijnen leren kinderen iets te maken dat ontleend is aan de traditionele volkskunst van een bepaald land. Daarbij staat het creatieve proces centraal, niet het eindprodukt. De activiteiten geven het kind de gelegenheid om zijn fantasie te gebruiken en op onderzoek uit te gaan. Kunst is hier een middel waarmee begrip en respect gekweekt wordt voor het feit dat iedereen op de wereld anders is.
De activiteiten zijn leuk om te doen en resulteren vaak in producten die ergens voor gebruikt kunnen worden: maskers, sieraden, doosjes, stempels, kleedjes, kleding, muziekinstrumenten e.d.
Bij elke activiteit wordt vermeld uit welk land die vandaan komt en welke functie die in die cultuur heeft. De benodigde materialen staan aangegeven en de creatieve activiteit wordt stap voor stap beschreven. Ook de moeilijkheidsgraad wordt vermeld evenals de hoeveelheid voorbereiding die vereist is. Het boek kan zowel op school als thuis gebruikt worden, evenals op creativiteitscentra en vrije academies.
'Met kinderen creatief de wereld rond' is op dezelfde wijze opgezet als 'Kinderen ondekken de grote kunstenaars' en is bedoeld voor iedereen die lessen handenarbeid, tekenen of schilderen aan kinderen van 6 - 16 jaar een meerwaarde wil geven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.