De Blancke Lelie

Felix Monter

De Blancke Lelie

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8570-462-1, 318 blz., December 2009 UITVERKOCHT!

beschrijving

Felix Monter (1946) gebruikt vanwege de vertrouwelijkheid van zijn andere werkzaamheden een pseudonie. Hij schrijft al sinds zijn middelbareschooltijd. Aanvankelijk voor pamfletten, beleidsstukken, profesionele richtlijnen, wetenschappelijke artikelen, onderwijsprogramma's en onderzoeksrapporten. In de jaren tachtig begon het met het schrijven van gedichten en wat later ook met proza: verhalen, interviews en colums. De politiek volgt hij intensief sinds zijn jeugd. Hij heeft tweeënhalf jaar bij de rijksoverheid gewerkt.

Nederland is de Irak-oorlog ingerommeld, daarover bestaat grote eensgezinsheid. Onduidelijk is wat er nu precies achter de schermen gaande is geweest. In De Blancke Lelie wordt beschreven wat er rond het Torentje en het Binnenhof gebeurd kàn zijn.
Het boek volgt een team van hooggeplaatste ambtenaren die druk bezig zijn om actieve, militaire steun te verlenen aan de oorlogsvoorbereidingen van de regering-Bush. Ze zijn niet te beroerd om bezwaarde collega's onder grote druk te zetten en het parlement op geraffineerde wijze voor te liegen.
Harry Bodewes is de centrale persoon in dit team. De tegenslag in zijn persoonlijke leven houdt rechtstreeks verband met zijn werk.

Lees hoe de opdracht aan de commisie-Davis bedoeld is om een doofpot te creëren.
Ien Verwaaije, lid van de Tweede Kamer, wurmt zich in de parlementaire enquêtecommissie die in 2010 na het rapport van Davids alsnog wordt ingesteld. Ook haar vergaat het minder goed.

De Blancke Lelie is spannend tot de laatste bladzijde. Het boek geeft een onthutsende inkijk in het reilen en zeilen van onze democratie. Met enorme feitenkennis weet Felix Monter een waarheidsgetrouw beeld te schetsen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.