De vier seizoenen in dans en beweging

Dans- en bewegingsspelletjes op vrolijke muziek voor kinderen van 3 - 8 jaar. Handleiding met CD

Monika en Ralph Schneider

De vier seizoenen in dans en beweging

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-8840-039-1, geïllustreerd, 71 blz., December 2015
Gewicht: 237 gram.

trefwoorden: Dans, beweging, ontspanning, onderwijs

beschrijving

Dans- en bewegingsspelletjes op vrolijke muziek voor kinderen van 3 - 8 jaar. Handleiding met CD

Dit is het derde boek van de auteurs van 'Bewegen en ontspannen op muziek'. De opzet en uitwerking is hetzelfde: het zijn 15 nieuwe bewegingsspelletjes van 5 minuten op muziek, geinspireerd op de vier jaargetijden. De vrolijke muziek en de thema's van de spelletjes spreken de kinderen direct aan. Zo gaan de kinderen vliegeren in de herfst, schaatsen in de winter, maken een bloemendans in de lente en gaan zwemmen in de zomer.
De eenvoudige bewegingen worden stap voor stap uitgelegd zowel in het boek als op de CD. Ze zijn gemakkelijk te volgen voor de kinderen indien ze ook door de docent worden voorgedaan. Ze hoeven slechts naar de instructies op de CD te luisteren.

Het belang van regelmatig bewegen in het onderwijs is herhaaldelijk aangetoond: het heeft een positieve invloed op de leerprestaties. Met behulp van dit boek kunnen de leerlingen er ook een hoop plezier aan beleven! De spelletjes kunnen gewoon in de klas worden uitgevoerd, bij wijze van warming-up of als onderbreking van het lesprogramma.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.