Om het verdwijnpunt

Jack de Boer

Om het verdwijnpunt

paperback/ gebrocheerd: € 36.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-133-8, 624 blz., November 2009
Gewicht: 1220 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Azië, backpackers, reis naar volwassenheid, Bergum, avontuur, betrokkenheid

Reist naar het oosten als tocht naar volwassenheid

Op 17 december 1989 vertrekt Jack de Boer, dan 23, vanuit Bergum, voor een reis van een jaar naar het oosten. Met gespannen nieuwsgierigheid vliegt hij weg van familie en vrienden, weg van de beklemmende verwachtingspatronen, met de tranen van zijn vader en de stilte van zijn moeder nog in zijn hoofd en hart. Op Sheremetyevo Airport, voorportaal van Rusland, gaat het meteen al mis: zijn rugzak is er niet. Dus binnen een week is hij weer terug om alles opnieuw te regelen.
Het is het begin van een reis vol onverwachte tegenslag, toegevallen buitenkansjes en bijzondere ontmoetingen. Zijn reis gaat via China, Thailand, Maleisië en Indonesië naar Australië, waar de dagelijkse realiteit van de werkende mens hem in hele andere sferen brengt. Vervolgens stort hij zich in India in een kaleidoscoop van geuren, kleuren en ervaringen om verrijkt en volwassen, weer huiswaarts te keren, een ander mens.
Dit reisverslag biedt een uitermate originele kijk op exotische landen en de mensen die Jack daar tegenkomt. Altijd nieuwsgierig, soms wat overmoedig, open en energiek dompelt hij zich totaal onder in deze andere wereld. Het boek heeft een speciale sfeer, die je meeneemt en vasthoudt, zodat je het met moeite weg kunt leggen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.