Wie schreeuwt heeft verloren

Over de rol van lichaamstaal bij communicatie en conflicten

Rudi RhodeMona Sabine Meis

Wie schreeuwt heeft verloren

paperback/ gebrocheerd: € 5.00

ISBN: 978-90-8840-036-0, geïllustreerd, 180 blz., December 2009 UITVERKOCHT!

trefwoorden: lichaamstaal, psychologie

beschrijving

Lichaamstaal speelt altijd een doorslaggevende rol bij alle vormen van verbale communicatie, vooral bij conflicten. Bewust of onbewust hanteren we allemaal de taal van het lichaam om onze bedoeling duidelijk te maken. Politici worden vaak afgerekend op hun lichaamstaal.
Alleen als we onderkennen wat gebaren, mimiek en houding verraden, kunnen we adequaat op de bedoeling van de ander reageren.
- Let eens op de eigen lichaamstaal op het werk: laten we een werknemer vaak wachten? Tonen we ons verveeld als iemand ons iets vertelt?
- Thuis: wat betekent het als we kortaf en kribbig zijn?
- Op school probeert een verveelde puber door zijn irritante lichaamshouding de docent te provoceren totdat die kwaad wordt en gaat schreeuwen. Daarmee wint de leerling het conflict want dat was juist de bedoeling. Hoe kun je je daartegen wapenen?
Daarover gaat dit boek. Leer eerst de specifieke lichaamstaal van dominantie en onderworpenheid herkennen; vervolgens leren we onze lichaamstaal kracht bij te zetten; tevens leren we hoe we ons tegen intimiderende lichaamstaal kunnen beschermen.
Dit is dus een onmisbaar leerboek bij alle vormen van communicatie in het openbaar, op het werk, op school, thuis. Met talloze sprekende voorbeelden uit de praktijk en geillustreerd met veelzeggende tekeningen en foto's.
Rudi Rhode heeft sociale wetenschappen gestudeerd en werd daarna acteur en pantomimespeler. Sinds 1998 geeft hij trainingen in conflictbeheersing en lichaamstaal.
Mona Sabine Meis is onderwijsdeskundige op het gebied van de theaterwetenschappen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.