De Hardloper

Het verhaal van Jack Kooistra

Klaas Jansma

ingenaaid: € 18.50
ISBN: 978-90-77948-41-5, geïllustreerd, 160 blz., November 2009
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 14.0 (d) cm. Gewicht: 600 gram.

Uitgever: Uitgeverij PENN.nl

trefwoorden: Jack Kooistra, biografie, Nazijager, Nazi-jager, Friese Wiesenthal, Hardloper, rechtbankverslaggever, nazispeurder, recht op wraak, een laatste saluut, laatste bericht, strijders onderdrukkers en bevrijders, Kooistra

Jack Kooistra, een fenomeen

Tachtig jaar wordt Jack Kooistra op 1 maart 2010. Elke dag begint hij met een duurloop, elke avond brengt hij in zijn imposante oorlogsarchief door. Want het werk is nog niet af. Het komt nooit af.
Jack Kooistra heeft een missie. De tienduizenden namen van oorlogsslachtoffers in zijn onuitputtelijke verzameling moeten hun plaats krijgen in het grote verhaal van de Tweede Wereldoorlog en ‘Indië’. Hij heeft al vier vuistdikke boeken geschreven. Het vijfde komt. Bij gezondheid.

Als kind al wist Jack dat hij een bijzondere opdracht had. Hij ontdekte zelf dat hij over een computergeheugen beschikte. Maar het woord computer bestond nog niet en het fenomeen was in de kring waar hij opgroeide onbekend.

Jack heeft een lange weg afgelegd voordat hij tot bloei kwam. Hij werd rechtbankverslaggever en nazispeurder. Het grensgebied tussen goed en kwaad was zijn dagelijkse wereld. Bekend werd hij door het opsporen en ontmaskeren van nazibeulen, die hun straf hadden ontlopen. ‘De Friese Wiesenthal’ werd hij genoemd.

Zijn levensverhaal vertelde hij aan publicist Klaas Jansma, die het zonder opsmuk opschreef. Het is een boeiende geschiedenis van een bijzonder fenomeen geworden, vaak meeslepend als een roman.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.