Geestkunde- eerste druk

Een brug tussen de stoffelijke en geestelijke helft van de schepping, tussen godsdienst en wetenschap

Drs. Freek van Leeuwen

paperback/ gebrocheerd: € 37.70: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-127-5, 582 blz., February 2010 UITVERKOCHT!

Uitgever: Boekenplan

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Geestkunde | Drs Freek van Leeuwen

In Geestkunde, van Freek van Leeuwen, wordt het wezen van de mens beschreven: de menselijke geest, en de verhouding die er bestaat tussen de mens, de medemens en de algeest, de oorsprong van allen.
De eigenschappen van de menselijke geest zijn de geestelijke vermogens: het vermogen de dingen waar te nemen, ze te overdenken en te doorvoelen, en er vervolgens iets mee te willen doen; deze vermogens kunnen op zichzelf worden gericht, de ingekeerde instelling en naar de medemensen toe, de uitgekeerde instelling.

Door deze vermogens bewust en beheerst te leren gebruiken, kan een geestelijke ontwikkeling worden doorgemaakt, die voert van een toestand van onbewustheid en onbeheerstheid naar een toestand van zelfbewustzijn en zelfbeheersing, van driftmatigheid naar geestdrift.
Door deze zelfverwerkelijking komt de geestesgesteldheid van de menselijke geest steeds meer in overeenstemming met die van de algeest. De hereniging daarmee kan op den duur worden bereikt door de beoefening van zelfbezinning, de bezinning op zichzelf als de bewuste, vermogende levenskracht, die is voortgekomen uit de algeest, de oorsprong van allen.

De eerste druk is uitverkocht de tweede druk is verkrijgbaar onder ISBN 9789086662151

Meer teksten en voorbeelden:

SamenvattingMet het geopende geestesoog heeft de schrijver in de geestelijke wereld kunnen... lees de hele tekstover de schrijver(s)Freek van Leeuwen is als apotheker werkzaam geweest. Daartoe aangezet door... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Geestkunde

paperback/ gebrocheerd: € 39.00
e-Boek (PDF): € 19.95
Met het geopende geestesoog heeft de schrijver Freek van Leeuwen in de geestelijke wereld kunnen waarnemen, dat de menselijke geest in ...

Meer boekennieuws op Facebook.