De val van Madrid

Rafael Chirbes

gebonden: € 18.00

ISBN: 978-90-74622-43-1, 301 blz., October 2003
Gewicht: 470 gram.

vertaald door: Eugenie Schoolderman

beschrijving

19 november 1975. De dag waarop heel Spanje wacht op de dood van dictator Francisco Franco, die al een tijdlang op sterven ligt. Het is ook de dag waarop José Ricart, een ondernemer die tijdens het bewind van de Caudillo zijn fortuin heeft gemaakt, zijn 75ste verjaardag viert. En de dag waarop zijn schoondochter alles gereedmaakt voor een feestje met familie en vrienden. Maar ook de dag waarop de militante arbeider Enrique in de Madrileense kerkers belandt, terwijl zijn kameraad Lucio nog op de vlucht is voor de politie.

In deze roman, die gelezen kan worden als een vervolg op 'De lange mars', schetst Rafael Chirbes een aantal persoonlijke geschiedenissen die samenvloeien tot een groots geheel, een indrukwekkend fresco van Madrid in een roerige periode.

Rafael Chirbes (1949) is werkzaam als schrijver en journalist. Zijn romans zijn in meerdere Europese landen vertaald en oogsten alom veel lof. Bij ons zijn verschenen: 'De lange mars', 'De val van Madrid', 'Een fraai handschrift' en 'Het schot van de jager'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.