Mores Pecunia

Jan Vermeer

Mores Pecunia

paperback/ gebrocheerd: € 12.95

ISBN: 978-90-8666-123-7, 348 blz., November 2009
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 400 gram.

e-Boek (ePub): € 4.95

ISBN: 978-90-8666-183-1, geïllustreerd, November 2009

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: Valkenburg bierbrouwerij makelaardij relaties geld spannend

beschrijving

Wellicht een wat mistige titel, die desondanks verklapt dat geld een niet onbelangrijke rol speelt. De auteur verplaatst zich in het personage van de advocaat Joep Landman die het verhaal vertelt dat in feite twee decors kent. Enerzijds het privéleven van een aantal personages en anderzijds de beslommeringen van een paar van hen in een bedrijf dat aan projectontwikkeling en makelaardij doet.
De vijftigjarige hoofdpersoon, Wijnand Stempelman, is een onweerstaanbare charmeur en tevens een getalenteerd onderhandelaar. Als de negentienjarige dochter van zijn overburen plotseling spoorloos verdwijnt, probeert hij haar totaal ontredderde ouders met raad en daad bij te staan.
Als directeur van de makelaardijtak beweegt hij zich tevens in de firma van de puissant rijke 74-jarige eigenaar van het bedrijf, die zijn vermogen gebruikt om de wereld om hem heen, op autoritaire wijze, naar zijn hand te zetten. Naarmate het verhaal vordert, groeit de indruk dat het één met het ander te maken heeft, maar dat blijkt uiteindelijk niet zo te zijn. De rode draden: liefde, macht en drama, kruisen elkaar voortdurend, totdat zij tenslotte elk in een totaal andere richting gaan.

Meer teksten en voorbeelden:

Een echte VermeerDe in 1952 in Heerlen geboren Jan Vermeer, wilde aanvankelijk een pseudoniem... lees de hele teksteerste hoofdstukWijnand Stempelman werd een week geleden vijftig jaar. “Hij heeft Abraham gezien”,... lees de hele tekst- ProloogJuist op zo’n gewone dag, zo’n dag die uitsluitend voorbij komt omdat hij aan... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.