Zochergroen

Wandelen langs bijzondere bomen in het Utrechtse Singelpark

Gerard de RuiterInge DekkerMartijn van Andel

Zochergroen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-807345-7-9, geïllustreerd, 100 blz., November 2009 UITVERKOCHT!

illustrator: C. Streng; Gerard de Ruiter

Als een serie schilderijen ...

...waar de wandelaar doorheen slentert.

Zo ontwierp de bekende landschapsarchitect Jan David Zocher in de periode 1830-1870 de parkaanleg op de middeleeuwse Utrechtse stadswallen aan de rand van de oude stad. Ruim anderhalve eeuw later biedt het Utrechtse Singel- of Zocherpark de wandelaar nog steeds een serie levende groene schilderijen, een lommerrijke oase van rust midden in de bruisende stad.

De nieuwe wandelgids Zochergroen neemt u mee door deze groene schatkamer van de Utrechtse binnenstad. Een wandelgids die de waarde van de imposante bomen in het park centraal stelt en die ook de cultuurhistorische achtergrond van het park beschrijft. Zochergroen voert u in deelwandelingen langs tientallen boomsoorten en bijzondere monumenten. Boomsoorten worden op toegankelijke wijze beschreven met aandacht voor onder meer onderscheidende kenmerken, overlevingsmechanismen, benamingen en hun plaats in het historische ontwerp van Zocher. De beschrijvingen zijn voorzien van sfeervolle historische illustraties, heldere routekaartjes en detailfoto’s die u helpen bomen te leren kennen en herkennen.

Naast een schat aan bomenkennis biedt Zochergroen de wandelaar ook wetenswaardigheden over bijzondere monumenten in en om het park. Verder bevat Zochergroen informatieve inleidingen over de geschiedenis van de stadswallen, het plan en de ontwerpprincipes van Zocher, het belang van bomen in de stad en tenslotte het beheer van het park anno 2009. Om uw bomenroute te vergemakkelijken zijn de beschreven bomen in het park voorzien van naambordjes.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.