Profiel zoekt liefde

Joan Ter Maten

Profiel zoekt liefde

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-8684-043-4, 215 blz., November 2009
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 348 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

trefwoorden: Liefde internetdaten

beschrijving

Hoe te leven met een gave die je voor anderen geheim moet houden? De hoofdpersoon in Profiel zoekt liefde, de mooie zesentwintigjarige maagd Maria Steen, heeft een overgeërfde eigenschap die er de oorzaak van is dat zij steeds een veilige afstand tot andere levende wezens moet bewaren: een aanraking van haar linkerhand of -voet kan een metamorfose bewerkstelligen… Nooit doet Maria dit opzettelijk, maar ongelukjes komen voor: een oud dametje verandert in luttele seconden in een vlierbesstruik, een dronkaard in een stuk basalt…
Contacten leggen via internet is een uitweg en Maria bezoekt een datingsite. Ze komt in contact met allerhande manvolk, zoals het heerschap dat zij door een naamsverwisseling per abuis bij haar uitnodigt, en de charmante uitvreter Lars, een nazaat van de man die verantwoordelijk is voor de hinderlijke gave waar zij zo hartstochtelijk vanaf wil. Maar op welke wijze zou zij zich ervan kunnen bevrijden?
Maria ontvangt via een geheimzinnige site een ‘stappenplan’, met daarin opdrachten die een reeks avonturen inluiden – ware nachtmerries, waarin een woedend Concertgebouwpubliek, muziekminnende dieren, een in haar scootmobiel voortrazende dame en een apenmasker een rol spelen.
De apotheose vindt plaats in… een ligbad.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.