Vogelzang in de gaten

Gwyneth Lewis

Vogelzang in de gaten

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8684-048-9, 140 blz., November 2009
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 236 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

trefwoorden: gedichten poëzie taal Welsh liefde huwelijk rouw verlies ziekte

beschrijving

Gwyneth Lewis is een hoogst originele stem in het Britse dichterlijke landschap. Haar gebalde, humoristische stijl is doorspekt met woordspelingen, haar luchtige toon glijdt vaak over naar een donkerder register. Ze wisselt rijmende verzen af met assonanties en binnenrijmen, wat haar gedichten een vloeiend, natuurlijk ritme geeft. Gwyneth Lewis deinst er niet voor terug Welshe woorden op te nemen in haar Engelstalige poëzie. Ze reflecteert in haar gedichten over het belang van de taal: de Welshe moedertaal waarin ze is opgegroeid tegenover de Engelse vadertaal die ze pas later leerde, en de vervreemding die dat teweegbrengt. Ze verrast de lezer door haar sprekende beelden en originele invalshoeken, ook wanneer het gaat over traditionele dichterlijke thema’s als liefde, huwelijk, rouw, verlies, ziekte.

Gwyneth Lewis werd in 1959 in Cardiff, Wales, geboren. Ze schrijft dichtbundels en proza, afwisselend in het Welsh en het Engels. Voorts schreef ze drie operalibretti en een toneelstuk. Ze ontving verschillende bekroningen, zowel voor haar prozawerk als voor haar poëzie en haar wetenschappelijke onderzoek. In 2005 werd ze verkozen tot eerste National Poet van Wales.

‘Gwyneth Lewis schrijft vernuftige, verfijnde en ontroerende poëzie. Haar gedichten vormen een heelal met planeten die leven op de zuurstof van de taal en die bijgevolg bewoonbaar zijn.’
Joseph Brodsky over Parables & Faxes.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.