Het kolenvisje

Ton van Reen

Het kolenvisje

ingenaaid: € 14.90

ISBN: 978-90-78407-56-0, 64 blz., October 2009
Formaat: 25.0 (h) x 17.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 361 gram.

Uitgever: Uitgeverij TIC

trefwoorden: prentenboek, Ton van Reen, kolen, mijnverleden, mijnen, fossielen, carboon

Over kolen, fossielen en kinderdromen

Ton van Reen schreef een nieuw kinderboek, geïllustreerd door Mike Monaghan.
Het verhaal gaat terug naar het carboon, de tijd dat de kolen werden gevormd. Joep, wiens opa een kast vol spullen van de mijn heeft, raakt verstrikt in een spannend prehistorisch verhaal. Van een oude mijnhelm, een mijnlamp, wat stukken steenkool en een handvol fossielen komt hij terecht in de wonderbaarlijke wereld van Limburg ver voor de huidige tijd. Hij maakt er allerlei avonturen mee die zijn vriendinnetje Anna niet zo maar gelooft. Tot Joep ook haar meeneemt. Komen ze heelhuids terug?
Het boek is niet alleen een spannend verhaal, het geeft ook veel uitleg over het ontstaan van de kolen en en passant ook van de mijnen en de teloorgang ervan.
Schrijver Ton van Reen plaatst zijn verhalen vaak in de provincie waar hij woont: Limburg. Eerder maakte hij voor Uitgeverij TIC de boeken 'Mosa' en 'De geheimzinnige dansschoentjes'.
Het kolenvisje werd gemaakt met een financiële bijdrage van de Stichting Behoud Mijnhistorie. Vanuit het Continium en het Natuurhistorisch Museum in Maastricht werd wetenschappelijke en technische kennis aangedragen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.