Bokkensprongen

Maurice Kummer

Bokkensprongen

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-90-78407-51-5, 200 blz., September 2009
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 282 gram.

Uitgever: Uitgeverij TIC

trefwoorden: bokkenrijders, spanning, Limburg, kunst, eijgelshoven

Nieuwe bokkenrijder of engel in het hoofd

Met eerdere boeken wist hij aandacht te trekken van zowel publiek als kritiek. Maurice Kummer werd in Limburg geboren en weet telkens weer onderwerpen te pakken die daar direct of indirect naar verwijzen. Ook nu weer slaagt hij daarin. In deze nieuwe spannende roman weet hij op ingenieuze wijze de historische bokkenrijders een nieuw modern leven in te blazen. Deze roversbenden uit Limburg waren actief in de 18e eeuw en zaaiden dood en verderf. Ze zijn dood, maar nog lang niet verdwenen...

Kunstenares Linda ontsnapt op het nippertje aan een ernstig ongeluk doordat ze gewaarschuwd wordt door een stem in haar hoofd. Van wie is deze stem? Is het een beschermengel en zo ja, wie is deze beschermengel? En, wat wil hij met haar? Het gevaar lijkt voorlopig geweken, maar de stem blijft...

Uit eerdere recensies:

Over Zuur Vlees
Zuur vlees van Maurice Kummer is een debuut met een eigen toon en vorm. Daar gaat het om.
Jos van Cann, Dagblad de Limburg/Limburgs Dagblad

In één adem uitgelezen. Op de eerste plaats omdat het voor een Limburger zo herkenbaar is, op de tweede plaats omdat het zo goed de typen neerzet die in onze dorpen rondlopen.
Paul Verdonkschot, Crimezone

Over Moro-reflex
Het verhaal heeft een behoorlijke psychologische diepgang en heeft veel nog verborgen geheimen uit het verleden die slechts geleidelijk onthuld worden; het blijft lange tijd onzeker waar het verhaal op zal uitlopen.
Biblion. G.P. Schuring

Over Sprank
Sprank is een sterke psychologische thriller, die in zijn zoektocht naar het waarom aansluit bij eerdere boeken van Kummer.
Adri Gorissen, Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.