Een geval van liefde

Hans Ratsma

Een geval van liefde

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-8954-120-8, 222 blz., September 2009
Gewicht: 298 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Liefde, Finland, onmogelijk, overmogen, intrigerend, spanning, verwarring

Intrigerende roman over liefde en onvermogen

Leraar oude talen Alfred Verlaan brengt samen met zijn vrouw Nora hun vakantie door in Finland. Zij hebben een mukki (zomerhuisje) gehuurd van een Finse boer, gelegen aan de rand van een uitgestrekt Fins meer en proberen te genieten van alle rust en stilte in de natuur. Maar wat is begonnen als een onschuldige vakantie-ochtend aan een stil glanzend meer, wordt door Alfred Verlaan meer en meer verweven met de herinnering aan een kortstondige maar heftige relatie met een Duitse vrouw die hij ontmoette tijdens een symposium in Hamburg over klassieke letteren.
De herinnering aan deze periode van overspel en broeiend verlangen, loopt als een rode draad door het verblijf van Alfred en Nora in het land van de eeuwige bossen. En op Midzomernacht, als de boer met zijn vrienden het hoogtepunt van de Finse zomer viert in de sauna en hun soldatenliederen uit de vorige Fins-Russische oorlog – vol weemoed over verloren kameraadschap – laten weerklinken over het meer, geeft Nora haar stille strijd op om Alfred voor zich te behouden. Zij beseft dat geen mens de kans krijgt aan zijn herinnering te ontsnappen en het verleden een nieuwe vorm te geven. Niemand leert ons de “kunst van het vergeten”, denkt ze bitter. En neemt een dringend besluit.
Centraal thema in het werk van Hans Ratsma is het onvermogen om verloren kansen nieuw leven in te blazen. Met als gevolg spanning en verwarring. In zijn eerdere werk, de prachtige verhalenbundel Verborgen wrok en zijn originele en intrigerende roman Een Keulse reis heeft Hans Ratsma dat al overtuigend vertolkt. In Een geval van liefde laat hij een verdere verdieping van zijn veelbelovende schrijverschap zien.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.