Betekenisvolle multiculturele dagen in de feestmaanden november en december

met toepasselijke smaakvolle recepten

Claudia Koole

Betekenisvolle multiculturele dagen in de feestmaanden  ...

gebonden: € 16.50

ISBN: 978-94-90055-01-1, 96 blz., November 2011
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 284 gram.

trefwoorden: geschenk, feestdagen, naturalisatie, duurzaam, betekenisvol, culturen, kerstmis, kerstcadeau, kerstpakket, sinterklaascadeau, duurzaam ...

Immaterieel Erfgoed als kerstgeschenk & verbinding

Let op: de herdruk in 2012 kent een uitgebreide update. Typische informatie is toegevoegd per erkende dag (= meer relevante tekst in het boek) en alle data zijn ge-update tot 2015! In 2013 wordt het boek tevens aangeboden in een KERSTPAKKET.

De geijkte feestmaanden november en december hebben een eigen plaats in dit boek. Veruit de meeste erkende bijzondere dagen worden beschreven zoals Allerzielen, Natuurwerkdag, Dag van de Mantelzorg, Sint Nicolaas, Islamitisch nieuwjaar, Bodhidag en nog veel meer prachtige dagen.

Voor alle mensen die wonen in Nederland en voor nieuwe Nederlanders is dit boek een ideaal cadeau om kennis te nemen van deze bijzondere dagen in Nederland en de multicultuur die er leeft. De erkende dag wordt ruim beschreven op de ene bladzijde. Op de andere bladzijde wordt een typisch recept vermeld dat bij de betreffende cultuur past. Eten uit verschillende culturen is een belangrijk aspect voor verbinding en begrip. In het KERSTPAKKET zijn diverse gerechten opgenomen.

Het boek geeft inzicht in de gebruiken, achtergronden, rituelen, normen en waarden om mensen met elkaar te verbinden en te streven naar een duurzame samenleving. Het boek is volledig vervaardigd op FSC-papier (uit verantwoord beheerde bossen) en draagt dit extra duurzame karakter.

De fullcolour -in hardcover- uitvoering maakt het boek aantrekkelijk en kleurrijk, zoals de samenleving ook is.

Het boek is erkend binnen het Jaar van de Tradities 2009 én voor het Jaar van het Immaterieel Erfgoed 2012, beide initiatieven zijn van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur te Utrecht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.