Konjo no! 2e herziene uitgave

Ethiopie, een belevenis

Ine Andreoli

Konjo no! 2e herziene uitgave

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-8666-105-3, geïllustreerd, 256 blz., August 2009 UITVERKOCHT!

e-Boek (ePub): € 7.95

ISBN: 978-90-8666-161-9, geïllustreerd, August 2009

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: Reisverhaal rondreis Afrika

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Na 33 jaar zet de schrijfster samen met haar man en vrienden weer voet op Ethiopische bodem. Ze reizen door het noorden van het land : Bahir Dar, Gondar, Debark, Simiengebergte, Aksum, Adigrat, Lalibela en gaan via de hoofdstad Addis Ababa naar het zuiden: Shashamene, Yabelo, Konso, Turmi en Arba Minch.
Ze bezoeken de Metahara Sugar Factory waar ze drie jaar (1968-1970) gewoond en gewerkt hebben en op de laatste dag van de reis hebben ze een emotievolle ontmoeting met Amelework het Plan-kind waar ze al acht jaar mee corresponderen.

Ethiopië is een van de oudste cultuurlanden van de wereld. Getuigen zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de 16e eeuwse kastelen in Gondar, de stéles in Aksum, de eeuwenoude kloosters in en om het Tanameer, de tempel in Yeha enzovoort.
Er wonen ruim tachtig verschillende kleurrijke volkeren en stammen ieder met zijn eigen cultuur en religie. Het landschap bestaat uit onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, savannen, woestijnen en kent grote rivieren. De flora is aangepast aan de hoogte zones en op vele plaatsen uitbundig. Ethiopië telt meer dan 800 vogelsoorten en heeft diersoorten die nergens elders op de wereld voorkomen.
Het land is wat toerisme betreft nog in een ontwikkelingsfase daardoor is het land niet altijd even gemakkelijk te bereizen. Het is ook kennismaken met een van de armste landen ter wereld wat met zich meebrengt dat naast indrukwekkende, interessante en mooie dingen er ook schrijnende dingen waarneembaar zijn.
Reizen in Ethiopië is een bijzonder avontuur met zijn eigen aantrekkelijkheid. De infrastructuur is in ontwikkeling, de voorzieningen zijn over het algemeen niet optimaal maar de bevolking is puur en vriendelijk en vergoeden alle ongemakken.

'Konjo nö' is een boek voor reizigers die graag lezen en voor lezers die graag reizen maar ook voor lezers die meer willen weten over het oeroude land Ethiopië.
Het is een compleet geheel en bevat: een interessant en boeiend reisverhaal, uitgediepte thema's, achterliggende geschiedenis en legenden, beschrijvingen van volkeren, weetjes, praktische informatie en tips.

Ine Andreoli, de auteur van 'Konjo nö' woont (samen met haar man) in Didam. Ze reist veel en neemt door haar vlot geschreven boeken de lezers mee naar interessante landen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Dink Nesh 2e herziene druk

paperback/ gebrocheerd: € 19.75
De auteur neemt je mee op reis in het voor haar bekende land Ethiopië. In de jaren 1967-1970 heeft ze samen met haar man in dit land gewerkt ...

Meer boekennieuws op Facebook.