De Spiegel

Jan van de Nes

De Spiegel

paperback/ gebrocheerd: € 15.95

ISBN: 978-90-8759-104-5, 155 blz., August 2009
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

trefwoorden: roman crisisroman de spiegel

De Spiegel

De kredietcrisis pakt velen keihard aan. Doordat ze in ernstige financiële moeilijkheden komen, worden voorheen keurige medemensen opeens oplichters. Ze betalen bijvoorbeeld hun hypotheek niet meer, de huur of de energie- en verzekeringskosten.

Jack de Hooght ontdekt op een dag dat hij door zijn energieleveranciers en ziektekostenverzekeraar bekeken wordt als oplichter. Terwijl hij met de beste bedoelingen probeerde het hoofd boven water te houden toen zijn bedrijf klanten verloor en daarmee inkomsten.

Jack staat op een zondagmorgen in de toiletruimte van een groot restaurant wanneer de verpletterende waarheid tot hem doordringt. Een waarheid die hem uiteindelijk zijn huwelijk dreigt te kosten en zijn huis.

Wanneer hij zijn verhaal vertelt aan een 'toevallige' toehoorder - bestaat toeval wel? - merkt die dat er veel aanleidingen zijn om van keurig ondernemer een onbedoelde oplichter te worden. De soms schokkende details doen hem besluiten het verhaal op schrift te stellen. Niet wetend dat hijzelf jaren later in bijna precies dezelfde situatie belandt.

"De Spiegel" is een mengsel van een psychologische thriller en een detective. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en beschrijft de oorzaken via een detectiveachtig onderzoek. De consequenties van het niet aan je verplichtingen kunnen voldoen, spelen als een rode draad door alle hoofdstukken. Het kan iedereen - ook u! - overkomen!

Het boek begint en eindigt op precies dezelfde locatie in een nagenoeg identieke scene maar met andere mensen en na een behoorlijk tijdsverloop. Herhaalt de geschiedenis zich of is het allemaal louter toeval?

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
achterkant omslag
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.