Lexicon van de gebarentaalwetenschap

Jan Nijen Twilhaar

Lexicon van de gebarentaalwetenschap

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-73460-68-3, 260 blz., August 2009
Formaat: 21.4 (h) x 12.6 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 326 gram.

trefwoorden: gebarentaal

beschrijving

In dit alfabetisch lexicon vindt u honderden taalkundige termen met uitleg, een wetenschappelijke basisterminologie voor gebarentalen.
Dit boek is het eerste lexicon van gebarentaalwetenschap, in Nederland en wereldwijd.

Het Lectoraat Dovenstudies van de Faculteit Educatie van Hogeschool Utrecht heeft, met vereende krachten, een meesterwerk tot stand gebracht. Een joint-effort product, zoals Beppie van den Bogaerde het noemt in het woord vooraf in dit boek.

Dit lexicon zal in Nederland en België ongetwijfeld een plaats veroveren bij alle mensen die interesse hebben in gebarentaal, niet in het minst bij doven en slechthorenden zelf.
In dit lexicon zijn de elementaire grammaticale termen te vinden uit de gebarentaalwetenschap. In de keuze van die terminologie sluit dit lexicon in hoge mate aan bij de publicaties Gebarentaalwetenschap. Een inleiding onder redactie van Baker e.a. (Van Tricht uitgeverij, 2008 (zie deze website)) en Taal en taalwetenschap, onder redactie van R. Appel e.a. (Blackwell, 2002). Bij de beschrijving van de termen is er dan ook naar gestreefd om de informatie zo te doseren dat die te volgen is voor iemand die overweg kan met de informatie in genoemde boeken. Maar ook gebruikers van het lexicon die zich langs andere wegen deze taalkundige kennis eigen hebben gemaakt, kunnen putten uit dit lexicon.
Jan Nijen Twilhaar stelde dit lexicon samen in opdracht van het Lectoraat Dovenstudies (Hogeschool Utrecht), waar hij als onderzoeker deel van uitmaakt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jan Nijen Twilhaar maakt als onderzoeker deel uit van het Lectoraat Dovenstudies... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.