Daniël

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6728-235-2, 165 blz., August 2009
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 242 gram.

Uitgever: Papieren Tijger

serienaam/reeks: Onverzettelijke figuren uit de Oudheid - deel 2

boekontwerper: Maarten van Baalen

Babylon

Een van de intrigerendste figuren uit de Bijbel is Daniël. Als balling en gijzelaar verblijft hij aan het hof van de Babylonische koning Nebukadnessar, die in 586 v.Chr. Jeruzalem, de hoofdstad van het oude Israël, heeft verwoest. Dankzij zijn bijzondere begaafdheid groeit Daniël uit tot de belangrijkste droomuitlegger en raadsheer van de tiran Nebukadnessar. In deze deels op het bijbelverhaal gebaseerde roman beschrijft Guus Houtzager het angstaanjagende kat- en muisspel tussen de wrede machthebber en de machteloze profeet tegen de achtergrond van het zinderende Babylon, de eerste wereldstad uit de geschiedenis.

Na "Hector", over de moedige Trojaanse held, is "Daniël" het tweede deel van Houtzagers trilogie over onverzettelijke figuren uit de Oudheid die door hun moed en inzicht bepalend waren voor de vorming van algemeen menselijke waarden.

Guus Houtzager (1955) publiceerde diverse romans en verhalenbundels. Tevens is hij de auteur van een in acht talen vertaald naslagwerk over de Griekse mythologie.

Over "Hector":
‘De ironie is uiteraard dat Hector nog altijd niet is vergeten. […] Iets soortgelijks kan worden gezegd over Houtzager: hij kan Homerus niet doen vergeten, maar Hector blijft als roman overeind. Wie naast de Dichter staande weet te blijven, mag met recht een winnaar heten.’ Jona Lendering, Recensieweb

‘Een boeiend geschreven verhaal, beeldend van taal, dat aanzet tot denken. Voor liefhebbers van historische romans een lust om te lezen.’ A.P.G. Spamer, NBD Biblion

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.