Geleefde brieven I - Prometheus

Floris van den Berg

Geleefde brieven I - Prometheus

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6728-226-0, 237 blz., August 2009
Formaat: 16.0 (h) x 23.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 237 gram.

Uitgever: Papieren Tijger

boekontwerper: Dave Mink

Prometheus

Justus, student japanologie en filosofie in Leiden, en zijn vriendin Lara hopen met brieven de vriendschap met de kunstenaar Thomas voort te zetten nadat deze naar Japan vertrokken is. Als onderdeel van hun zoektocht naar kennis, wijsheid, harmonie en schoonheid spelen Zenboeddhisme en de Japanse theeceremonie een grote rol in het leven van de drie. Justus en Lara sluiten zich af voor de buitenwereld die meestal als grof, onverschillig en onrechtvaardig wordt ervaren, zonder begrip voor wat de twee bezighoudt. Justus noemt zichzelf lui, maar vindt naast de voltooiing van zijn studie nog tijd voor literatuur, beeldende kunst, muziek en fotografie, terwijl Lara schilderijen maakt. En dan zijn er de beslommeringen van het dagelijks leven. Gelukkig is er ook plaats voor passie, lichtheid, humor en een open, onbevangen toon.

In "Geleefde brieven" zijn we getuige van de geestelijke ontwikkeling van Justus, van zijn betrokkenheid bij de maatschappij en zijn atheïsme.
"Prometheus" is het eerste deel van het literair drieluik "Geleefde brieven", waarvan het middenpaneel ontbreekt. "Ikaros" is het tweede en laatste deel. Een "Bildungsroman" in brieven tegen het decor van het academische Leiden en het zinneprikkelende Kyoto, een ode aan vriendschap, literatuur, wijsheid en liefde.

Een uitgave van Papieren Tijger i.s.m. De Vrije Gedachte

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.