Underbelly 1

J. SilvesterA. Rule

Underbelly 1

paperback/ gebrocheerd: € 12.95

ISBN: 978-90-77895-95-5, 400 blz., September 2009 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: Underbelly, Gangland war, John Silvester, Andrew Rule

Underbelly 1

Underbelly is een 13-delige, razend populaire, TV-serie uit Australië. De serie – vergelijkbaar met een moderne versie van de Godfather reeks - werd uitgezonden in seizoen 2007/2008. Ze kreeg veel media aandacht en scoorde vanaf het begin buitengewoon hoge kijkcijfers. De serie was zo populair dat afleveringen voor uitzending al illegaal op dvd werden uitgebracht!

Dat Underbelly een instant hit was bleef ook buiten Australië niet onopgemerkt. De reeks wordt nu ook met veel succes uitgezonden in Engeland, Duitsland, Scandinavië, Canada en Frankrijk. In Nederland heeft Veronica Underbelly voor najaar 2009 geprogrammeerd.

De tv-serie is gebaseerd op de bestseller Underbelly, the Gangland War. Deze werd geschreven door John Silvester en Andrew Rule, twee doorgewinterde true-crime journalisten. Beide auteurs werkten o.a. jarenlang voor het Sunday Times Insight team.

In hun boek geven ze een ontluisterde inkijk over hoe het er in de Australische onderwereld aan toegaat. Centraal staat de gangsteroorlog die tussen 1994 en 2004 werd uitgevochten in Melbourne en omgeving. Deze ‘Gangland War’ was de bloedigste en meest gewelddadige gangsteroorlog die ooit in Australië had plaatsgevonden.

En het begon allemaal met een enkel schot in een klein parkje vlak naast het vliegveld van Melbourne…

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.