Vereniging Rembrandt, verrijkend & verreikend

Alex de Vries

Vereniging Rembrandt, verrijkend & verreikend

ingenaaid: € 17.95

ISBN: 978-90-77794-57-9, 96 blz., May 2009 UITVERKOCHT!

trefwoorden: vereniging rembrandt publicatie

Vereniging Rembrandt - verrijkend & verreikend

Vanwege het 125-jarig bestaan was 2008 voor de Vereniging Rembrandt een gedenkwaardig jaar. De veelgeprezen tentoonstelling ‘125 Grote liefdes’ in het Van Gogh Museum zette de Vereniging volop in de belangstelling. Het aantal leden nam mede daardoor toe met maar liefst dertig procent.
In deze publicatie geven 20 vooraanstaande kunstkenners op persoonlijke wijze blijk van het belang van uitzonderlijke kunstaankopen die met steun van de Vereniging Rembrandt tot stand zijn gekomen. De aankopen lopen uiteen van middeleeuwse beeldengroepjes tot eigentijdse videowerken. Het boek is rijk geïllustreerd.

Met bijdragen van Henk van Os, Frits Scholten, Ger Luijten, Quintin Buvelot, Peter Schoon, Frederik J. Duparc, Simon Levie, Coen baron Schimmelpenninck van der Oijen, Rudi Ekkart, Claudine Mazel, Peter Hecht, John Leighton, Wim Crouwel, Hans Locher, Hendrik Driessen, Sjarel Ex, Carel Blotkamp, Evert van Straaten, Alexander Odle, Jan van Adrichem en Alex de Vries.

Een boek over het hoe & waarom van opmerkelijke kunstaankopen van de afgelopen tien jaar. Uitgegeven ter gelegenheid van het afscheid van Jan Maarten Boll als bestuursvoorzitter van de Vereniging Rembrandt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.