Zingen met likkepot (boek+cd)

Liedjes en muzikale spelletjes voor peuters en kleuters

H. HopsterM. van Maurik

Zingen met likkepot (boek+cd)

paperback/ gebrocheerd: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-73460-31-7, geïllustreerd, 104 blz., January 2008
Formaat: 21.0 (h) x 17.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 330 gram.

illustrator: J. Schmidt

trefwoorden: Kinderliedjes

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In deze tweede, herziene druk leggen de auteurs de nadruk op de herhaling van de liedjes. Doordat een kind een liedje of versje een aantal malen achter elkaar hoort en steeds vaker gaat meezingen, breidt het zijn woordenschat uit. Bij de opzegversjes speelt ook de intonatie een belangrijke rol. Peuters en kleuters met wie veel gezongen wordt krijgen spelenderwijs een goede muzikale taaltraining. Daarnaast wordt door veelvuldige herhaling van de liedjes de taalontwikkeling gestimuleerd.
Voor kinderen met een taalachterstand, bijvoorbeeld kinderen met een verstandelijke beperking of kinderen die Nederlands als tweede taal hebben is dit boek bij uitstek geschikt.

Wat er is veranderd ten opzichte van de eerste druk
Gezien het feit dat dit boek in de praktijk ook veel in kleutergroepen wordt gebruikt, hebben de auteurs de tekst toegespitst op het omgaan met jonge kinderen tot circa zes jaar. Dit kunnen dus zowel peuters als kleuters zijn. De eerste druk was grotendeels gericht op peuters.
De cd is onveranderd.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie'Teksten van 45 liedjes en versjes, voorzien van notenschrift, gericht op peuters... lees de hele tekstover de schrijver(s)Herma Hopster en Marjanka van Maurik zijn beiden muziekpedagoog.
Herma Hopster... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Zingen met likkepot

paperback/ gebrocheerd: € 15.90
In deze tweede, herziene druk leggen de auteurs de nadruk op de herhaling van de liedjes. Doordat een kind een liedje of versje een aantal ...

Meer boekennieuws op Facebook.