Dag Pa, een persoonlijk verhaal over euthanasie

Marianne Peters

Dag Pa, een persoonlijk verhaal over euthanasie

ingenaaid: € 16.50

ISBN: 978-90-808150-1-8, 180 blz., September 2003
Formaat: 20.0 (h) x 12.7 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 256 gram.

trefwoorden: boek 'dag pa' euthanasie prostaatkanker nvve vader dochter Marianne Peters Taalhof Tekstbureau

beschrijving

‘Dag Pa’ is het relaas van het sterfbed van een aan kanker lijdende vader, gezien door de ogen van zijn dochter. Het boek beschrijft op indringende wijze hoe euthanasie in Nederland kan verlopen, welke wegen er bewandelt dienen te worden en voor welke dilemma’s een patiënt en zijn omgeving kan komen te staan.

Op de dag voor Kerstmis stierf mijn vader. Hij stierf ‘s middags om vier minuten over drie. De huisarts had aan zijn bed gezeten en nog even over zijn arm gewreven. “Rust zacht”’ had ze gezegd. Mijn vader keek de kamer niet meer in toen wij nog “Dag Pa” zeiden. Hij keek alleen nog naar mijn moeder en zei: “Dag schat”. Met tranen in haar ogen borg de huisarts de grote plastic spuit op in haar dokterstas. Mijn vader lag verstild op het bed in de woonkamer, de pijn voor altijd verdwenen van zijn gezicht.

Meer teksten en voorbeelden:

Brabants Dagblad, 27 september 2003“Vader hunkerde naar de dood. De schrijfster: “Ik hoop dat ik met mijn verhaal... lees de hele tekstRelevant (NVVE), 1e kwartaal 2004“Het klinkt raar, maar dit boek leest als een trein. En als je het uit hebt,... lees de hele tekstVerpleegkunde Nieuws, februari 2004“Ziekenverzorgende Marianne Peters schreef een boek over het sterven van haar... lees de hele tekstAntenne, mei 2004Antenne (nieuwsbrief voor Vrijwilligers Terminale Zorg)

“In kringen waar... 
lees de hele tekstIk kon er niet mee stoppen zo boeide het me!Afgelopen week heb ik je boek “ Dag pa” gelezen. Ik kon er niet mee stoppen... lees de hele teksttekst achterzijdeOp de dag voor Kerstmis stierf mijn vader. Hij stierf ‘s middags om vier minuten... lees de hele teksttekstfragmentOp het moment dat tot me doordrong dat ik mijn vader zou gaan verliezen leek... lees de hele teksttekstfragmentToen ik de deur opende draaide ik me om en ik opende het raam dat uitzicht... lees de hele teksttekstfragment...We gunden hem een milde dood, hoewel dit tegelijkertijd zo'n abstract en... lees de hele tekstVoorwoord NVVEAls een dierbare overlijdt veroorzaakt dat emoties. De verwerking daarvan wordt... lees de hele tekstVoorwoord Marion Teunissen, huisartsToen mij gevraagd werd dit script te lezen was mijn eerste reactie er één van... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.