Oud Worden Hoe Doe Je Dat?

ervaringsdeskundigen aan het woord

Diverse auteurs

Oud Worden Hoe Doe Je Dat?

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-90-6728-153-9, geïllustreerd, 243 blz., September 2003
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 490 gram.

Uitgever: Papieren Tijger

illustrator: Peter van Straaten

hoofdredacteur: Kor Bedee

redacteur: dr Marius Bunning; drs. Rini Dippel; prof. dr David J. de Levita

beschrijving

De ouderdom is van ons allemaal. Iedereen ervaart dat oud worden op een eigen manier en spreekt (of zwijgt) erover op zijn eigen manier. Is het: druk, druk, druk, geen tijd om oud te worden, of: hoe lang heb ik nog, hoe lang duurt het nog, hoe lang moet het nog?

De lezer zal gaandeweg verschillende typen van schrijvers onderscheiden: bijvoorbeeld degenen die een half met water gevuld glas half vol, en anderen die het half leeg noemen. Sommigen schrijven voornamelijk over wat ze nog hebben en hoe ze daarvan genieten, anderen over wat ze kwijt zijn en hoe ze daaronder lijden. Maar een dergelijke, grove indeling houdt geen stand als het om individuen gaat. Iedereen heeft zijn persoonlijke manier om om te gaan met verliezen, niet alleen in de mate van erom te rouwen, maar ook in de actieve stappen die iemand zet om ze op te vullen.

Sommige schrijvers vertellen, dat ze nu eindelijk tijd hebben voor de dingen waar ze tijdens hun arbeidsleven nooit aan toegekomen waren, anderen voelen het wegvallen van de druk van hun werk (waarmee men immers deel had aan het instandhouden van de samenleving) als een onoverkomelijk verlies, waarbij hobby’s en tijdverdrijf armelijk afsteken. Het is boeiend te lezen, dat mensen niet simpel optimist of pessimist zijn, maar dat ze gebieden hebben waarin het optimisme en andere, waarin het pessimisme overweegt.

Meer teksten en voorbeelden:

VoorwoordHet idee voor dit boek is ontstaan vanuit een klein groepje mensen (vrouwen),... lees de hele tekstInleiding David J. de LevitaIn één van de boeken van mijn jeugd – de serie 'Bulletje en Boonestaak' van... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.