Maastricht, een souvenir in tekeningen

Piet Winnubst

Maastricht, een souvenir in tekeningen

paperback/ gebrocheerd: € 9.50

ISBN: 978-90-8666-080-3, geïllustreerd, 88 blz., March 2009
Formaat: 21.0 (h) x 20.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: Maastricht, Limburg, tekeningen,

Maastricht | sfeer in tekeningen

Dat Maastricht een stad is die uitnodigt om als souvenir mee naar huis genomen te worden zal vele bezoekers niet zijn ontgaan. Het Vrijthof met de Sint Servaas, de oude OLV-basiliek met het gezellige plein, het Stadhuis op de Markt, de oude Stadsmuur, maar ook het Centrum aan weerszijde van de Servaasbrug. En ga zo maar door. Men wil het meenemen, als een souvenir. Men fotografeert, men schildert en men tekent.

Piet Winnubst (78) heeft Maastricht in tekeningen vastgehouden. Na een leven lang zich te hebben ingezet voor het ontwikkelingswerk, geniet hij nu van zijn ‘vrije’ tijd.
Sinds tien jaar woont Winnubst nu in Maastricht. Als het mooi weer is, stapt hij op zijn fiets. Altijd op zoek naar het typische van de stad die hem boeit. Ziet hij iets, dan zet hij zich daar neer, op een klapstoeltje, en blijft twee uren zitten kijken en tekenen. “Dan is de tekening, gemaakt met een fijnschrijver,” zegt hij, “ongeveer klaar”.

Vele mensen kennen hem intussen met zijn fiets, zijn tekentas, zijn klapstoeltje en zijn grijze haren onder een petje en kijken toe over zijn schouders. Ze vroegen of de tekeningen ook te koop waren. Ze wilden de tekeningen meenemen als souvenir van hun bezoek aan de stad Maastricht. Gesprekken die daarbij ontstonden hebben tot deze publicatie geleid.
Piet Winnubst heeft er meer dan honderd gemaakt. Hierbij een keuze van veertig van deze tekeningen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.