De waan en waarde van de tijd

Mijn zeven wensen

Mirjam van Zweeden

De waan en waarde van de tijd

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77408-62-9, geïllustreerd, 208 blz., April 2009
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 530 gram.

Uitgever: A3 Boeken

illustrator: Agnes Swart

trefwoorden: tijdbeleving, levensloop, vertraagde tijd, droomtijd, whiplash

beschrijving

We komen voortdurend tijd tekort... we moeten tijd vrij maken voor iets wat we graag willen… tijd maken voor onszelf… tijd is geld… we leven in de verleden tijd of toekomstige tijd, maar vergeten NU te leven… Vreemd hoe de tijd ons leven beheerst, terwijl ‘tijd’, zoals Einstein al zei, een creatie van de geest is en dus alleen maar bestaat bij de gratie van ons denken erover.

We roepen vaak “druk, druk, druk” als excuus, dat we ergens geen tijd voor hebben. Voor het gemak vergeten we dat we de tijd - en dus ons leven - kunnen invullen en indelen zoals we zelf willen. Wie leeft in de waan dat de tijd schaars is, zal er nooit in slagen om er meer van te krijgen.

In ‘De waan en waarde van de tijd’ onderzoekt Mirjam van Zweeden hoe ze haar tijd wil beléven en wat haar hierin inspireert en belemmert.

In haar werk als cursus- en workshopleider, trainer en loopbaancoach speelt het begrip ‘tijd’ al twintig jaar een belangrijke rol: ze begeleidt mensen in hun werk- en privé-leven hun eigen spoor te vinden in de tijd.

Gezegdes als “alles op zijn tijd doen” en “in actie komen wanneer de tijd rijp is” kregen voor haar persoonlijk nog meer betekenis toen ze in 2000 een whiplash opliep bij een verkeersongeval. Zij duikelde in het spiegelbeeld van de versnelling; van een actieve vrouw met werk, gezin en hobby’s, naar een vrouw die al snel klachten kreeg als ze in actie kwam en veel, heel veel moest rusten. Ondanks haar fysieke beperkingen ervoer zij deze tijd als kostbaar: “Het was een periode van naar binnen keren die me goed deed en die ik nooit zou hebben kunnen plannen. Ik voer op mijn behoefte aan ‘droomtijd’. Ik leerde meer te vertrouwen op impulsen van binnenuit om in beweging te komen.”

Voor dit boek formuleerde Mirjam van Zweeden haar zeven wensen voor de tijd - zeven verschillende invalshoeken om naar de tijd te kijken. Door met de oefeningen en vragen aan de slag te gaan, ontdek je dat je zelf waarde kunt geven aan de tijd door te doen wat er toe doet, voor jezelf en voor de samenleving als geheel. Dat je verantwoordelijk bent voor de keuzes die je ten aanzien van je tijdsbesteding maakt. En dat je in wezen alle tijd van de wereld hebt…

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.