Cry for war

Willem Oltmans

Cry for war

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-6728-151-5, 336 blz., March 2003, Engels
Formaat: 18.0 (h) x 11.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 250 gram.

Uitgever: Papieren Tijger

trefwoorden: Vlugschriften

Engelstalige pamflettenomnibus

In deze Vlugschriften geeft Willem Oltmans een heldere uiteenzetting van de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten sinds de Tweede Wereldoorlog. Met behulp van moord, doodslag, terreur en bombardementen is een werelddominantie tot stand gebracht waarin het Amerikaanse kapitalistisch model allesbepalend is.

WHO ARE THE NO. 1 WAR CRIMINALS?
Hierin schrijft Oltmans over de CIA, hoe deze ooit is opgericht om de Sovjet Unie te destabiliseren, maar al snel elke binnen en buitenlandse regering aan haar manipulaties blootstond. Opgenomen in deze brochure is een lijst met coups waar de Amerikaanse geheime dienst bij betrokken was.

NOT GUILTY
Naar aanleiding van de aanslagen op het WTC en het Pentagon schreef Willem Oltmans een vervolg op Who are the no 1 War Criminals? Oltmans vergelijkt hierin de twee hoofdrolspelers van deze tragedie: Bush en bin Laden. Allebei rijkeluiskinderen, waarvan de een de leiding heeft over de Super Rogue Power van de 21ste eeuw en de andere de Islamitische oppositie daartegen aanvoert. Een oppositie die gezien het enorme militaire overwicht van de VS tot steeds hardere aanslagen zal overgaan.

GLOBAL TERRORIST
In dit deel staat de leider van de Super Rogue State centraal. Dit is het meest succesvolle deeltje. Had Bush, net als Roosevelt inzake Pearl Harbour, voorkennis van de aanslagen op 11 september?

NEW NAZIS
De politiek van Bush en Sharon ten aanzien van de Palestijnen staat centraal. Ondanks forse kritiek op Israël geeft Oltmans een aantal nuttige adviezen hoe met de Arabische landen weer rond de tafel te kunnen komen. Er zijn 22 Arabische staten met een huidige populatie van 280 miljoen. In 20 jaar tijd zal deze bevolking groeien naar 410 miljoen. Iedereen die kan tellen voelt aan dat het Israëlische Monaco aan de Middellandse Zee onder steeds grotere druk zal komen staan. Hoog nodig tijd dat Israël zich meer als een gast dan als een veroveraar gaat gedragen.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Vlugschrift 7
klik voor vergroting
Vlugschrift 8
klik voor vergroting
Vlugschrift 10
klik voor vergroting
Vlugschrift 11
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.