Maria van Heusden, tegen de stroom in

Hans van den Eeden

Maria van Heusden, tegen de stroom in

gebonden: € 10.00

ISBN: 978-90-78108-02-3, 48 blz., September 2008

Uitgever: Brandarispers

trefwoorden: Maria van Heusden, Madonnabeeldje, Aalburg, Heusden-vesting

Maria van Heusden

Dit bijzondere boekwerk is een zoektocht naar de geschiedenis en de betekenis van het oudste Madonnabeeldje van Brabant; Maria van Heusden.Maria van Heusden, tegen de stroom in

Dit bijzondere boekwerk is een zoektocht naar de geschiedenis en de betekenis van het oudste Madonnabeeldje van Brabant Maria van Heusden. Het beeldje overleefde verschilende rampen en spoelde na de Elisabethvloed ( 1421), tegen de stroom in, vanuit het voormalige katholieke Aalburg in Heusden-vesting aan.
Veel mensen ondervinden steun van het beeldje. In dit boek plaatst de auteur de geschiedenis van het beeldje binnen een cultuur-historsche context. Ook komen enkele gastauteurs aan het woord. Zo beschrijft mevrouw Ans Buijs, directeur van de Fontys lerarenopleiding de individuele ervaringen van haar ouders met Maria. Dominee André Troost, predikant te Heusden, gaat in op het thema “Maria en protestantisme”. Maria en de Islam” is het actuele onderwerp dat mevrouw Willy Jansen, hoogleraar aan de Njmeegse Radbouduniversiteit, belicht.
Het boek is royaal voorzien van fraaie foto’s die hoofdzakelijk door persfotograaf Frank Trommelen van het Brabants Dagblad zijn gemaakt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.