Observeren en rapporteren in de zorg- en hulpverlening

D. Timmers-Huigens

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 978-90-77822-49-4, 180 blz., August 2011
Formaat: 24.3 (h) x 16.8 (b) x 24.2 (d) cm. Gewicht: 400 gram.

editie: 3de herziene en uitgebreide druk

trefwoorden: sociale pedagogiek, methodiek, sociaal-pedagogische hulpverlening, verpleegkunde, maatschappelijk werk

Inhoud

In het hele werkveld van zorg-, dienst- en hulpverlening kan men niet zonder observatie en rapportage, om te kunnen overdragen aan collega's en om de ontwikkelingen bij te houden.

In deze nieuwe druk (3de) zijn de observatiemethoden meer up to date gemaakt en beter gesystematiseerd. Dorothea Timmers-Huigens heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd over' Ervaringsordening en observeren', een methode die tegenwoordig veel wordt gebruikt.De theorie van ervaringsordening heeft veel toepassingen gekregen in zorg en welzijn en hulpverlening. Gedragsduiding krijgt extra aandacht.

Meer teksten en voorbeelden:

Toepasbaar in de praktijk...'prettig te lezen. Eindelijk een boek dat toepasbaar is in de praktijk.... lees de hele tekstWaar je op moet letten bij rapporteren'ik vind het echt goed dat ze zulke boeken hebben. dan kun je zien waar je... lees de hele tekstGeschikt studieboek'In dit heldergeschreven studieboek wordt ingegaan op verschillende aspecten... lees de hele tekstDr. D. Timmers-HuigensDorothea Timmers-Huigens is GezondheidsZorg Psycholoog; Kinder- en Jeugdpsycholoog... lees de hele tekst

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: