Laatste slag, De

C. Ryan

Laatste slag, De

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77895-52-8, 475 blz., April 2009 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: Tweede wereldoorlog, Ryan, De laatste slag, A-day,

De laatste slag

De aanval op Berlijn, het laatste offensief tegen het Hitlers Derde Rijk, begon op maandag 16 april 1945, om 04:00 uur. Voor de Geallieerden was het A-Day. Eenentwintig dagen later eindigde de Tweede Wereldoorlog.

Cornelius Ryan levert opnieuw een staaltje van zijn vertelkunst en gevoel voor detail in het beschrijven van deze beslissende episode uit WO2. Ryan reconstrueert, in een mengeling van stoutmoedigheid en heroïek, glorie en tragedie de strijd die de Duitsers voerden tegen de oprukkende Amerikaanse en Russische legers. Zijn boek over de val van Berlijn is een schokkende, maar ook fascinerende geschiedenis van een politiek, militair en menselijk drama.

Ryan sprak met honderden ooggetuigen. Daarnaast las hij vele geallieerde, Duitse en ook Russische dagrapporten, oorlogsjournaals en andere officiële documenten. Hij geeft de strijd vanuit de wisselende perspectieven van de aanvallers en verdedigers weer. Ook is er aandacht voor zowel hoog- als laaggeplaatste militairen en komen ook de inwoners van Berlijn aan het woord.

De laatste slag is een zeer krachtig boek dat, net als Ryan’s De langste dag en Een brug te ver, leest als een roman. Het is een onovertroffen relaas en behoort tot een van de absolute hoogtepunten in de militaire geschiedschrijving.

Cornelius Ryan, (1920 - 1974) vloog mee met bombardementsvluchten boven Duitsland, was verslaggever van de landingen op de Normandische kust en reisde mee met Patton’s Third Army. Zijn boeken over WO2 zijn wereldberoemd en werden in 20 talen vertaald.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.