In de sporen van Alexander de Grote

Michael Wood

In de sporen van Alexander de Grote

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77895-62-7, 287 blz., March 2009 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: Alexander de Grote, Geschiedenis

In de sporen van Alexander de Grote

Alexander de Grote (356 - 323 v Chr.) is een icoon in de geschiedenis van het Oosten en het Westen. In een periode van nauwelijks 15 jaar bouwde hij het grootste rijk dat ooit heeft bestaan. Zijn 30.000 km. lange veroveringstocht door Azië was een explosie van moed, wreedheid, volharding en hebzucht. Zijn tocht was een ontmoeting tussen de culturen van Griekenland, Egypte, Israël, Perzië en Voor-Indië.

Tweeduizend jaar later tracht historicus Michael Wood te achterhalen wie deze verheerlijkte, maar ook verguisde veldheer was. Hiertoe reist hij de veroveringstocht van Alexander in zijn geheel na. Wood reist per jeep, trein, zeilboot, kameel en te voet. Soms met gewapende beveiliging om bandieten af te weren. Hij trekt door woestijnen, over gebergten en steekt vlaktes en rivieren over. Hij ontmoet handelaren, pelgrims, guerilla’s, verhalenvertellers, enz.

In dit fascinerende boek combineert Michael Wood het verhaal van Alexander’s tocht met zijn eigen reisverslag. Dat voert hem niet alleen terug in de tijd, maar zorgt ook voor een keiharde confrontatie met het heden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.