Het was een vrijdag

H. van der Werf

Het was een vrijdag

gebonden: € 15.90

ISBN: 978-90-77822-21-0, geïllustreerd, 60 blz., October 2007
Formaat: 22.4 (h) x 15.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 224 gram.

illustrator: M. Faasen

trefwoorden: verlies, rouwproces, gezin, tieners

beschrijving

‘Het is zo stom dat alles gewoon doorgaat. Dat kan toch niet. Mama is dood. Ze ligt onder de grond, helemaal alleen en wij doen gewoon de dingen die we altijd al deden!’
Fragment uit het dagboek van Mascha, 12 jaar

Op een dag komen Mascha’s vader en moeder thuis. Ze vertellen Mascha dat haar moeder in het ziekenhuis is onderzocht. Ze is erg ziek en de dokters weten niet of ze weer beter kan worden.
Ze wordt niet beter. Ze gaat dood. Hoe is dat voor Macha?

In dit boek komt naar voren hoe nuchter kinderen over de dood van hun vader en moeder kunnen vertellen, aldus Hanneke van der Werf. Gewoon zoals het was en is.


De schrijfster heeft geprobeerd die nuchterheid een plek te geven in dit boek, zonder de emoties uit de weg te gaan. Al lezende zul je merken dat je veel dingen herkent, ook al maakte je de dood niet van nabij mee. Je gaat die ander beter begrijpen. Dit boek is in eerste instantie bedoeld om troost te bieden aan jongeren die te maken hebben met een situatie waarin een ouder overlijdt.

Met websites die je kunt raadplegen.

Vanaf ca. 12 jaar.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat"...Dit perfect geschreven boekje lees je in een adem uit...
... In haar voorwoord... 
lees de hele tekstover de schrijver(s)Hanneke van der Werf is met haar inlevingsvermogen in staat gevoelens te verwoorden,... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.