Wat ouders niet zien

De psychologische ontwikkeling van kinderen in relaties

L. van Blaaderen

Wat ouders niet zien

paperback/ gebrocheerd: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77822-00-5, geïllustreerd, 100 blz., September 2005
Formaat: 20.0 (h) x 19.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 230 gram.

illustrator: S. Hamming

trefwoorden: kinderpsychologie

beschrijving

Met dit boek wil Lietje van Blaaderen laten zien dat het proces van socialisatie van jonge kinderen zowel in het gezin als in de wereld daarbuiten plaatsvindt. Hoe gaan kinderen in een groep met elkaar om? Het kinderdagverblijf is de plek bij uitstek waar jonge kinderen ontdekken dat ze van zichzelf maar ook van een ander kunnen houden. Hier begint de socialisatie.
In ‘Wat ouders niet zien’ wordt u aan de hand van praktijkervaringen uit de
kinderopvang getraind u in te leven in de gevoelens van het kind. De identificatie van de leid(st)er met het kind staat hierbij centraal.
Dankzij de vele praktische voorbeelden uit de kinderopvang en de heldere uitleg van de theorie is ‘Wat ouders niet zien’ zeer geschikt voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang en voor ouders.
De reflectievragen die in de hoofdstukken zijn opgenomen, dagen u uit om te testen hoe het met uw inlevingsvermogen is gesteld.

Dit boek kwam tot stand in samenwerking met TRIODUS, Centrale voor kinderopvang, Den Haag.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie"...Bedoeld voor opvoeders, ouders, verzorgers en groepsleiding. Geschikt voor... lees de hele tekstover de schrijver(s)Lietje van Blaaderen ging op haar 39ste medicijnen studeren. Ze ontdekte dat... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.