Boeddhisme 3.0

De universele verklaring van wederzijdse afhankelijkheid. Boeddhisme voor de 21ste eeuw

Ethan Nichtern

Boeddhisme 3.0

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-8840-025-4, 184 blz., April 2009 UITVERKOCHT!

trefwoorden: spiritualiteit, ecologie, boeddhisme

beschrijving

Boeddhisme voor de 21ste eeuw
In vlotte, amusante, maar vooral heldere bewoordingen verbindt de auteur de eeuwenoude wijsheid van het boeddhisme met het levensgevoel van de computergeneratie van de 21ste eeuw.
Het boek opent verrassend nieuwe perspectieven, zoals bijv. eenzaamheid of onafhankelijkheid is een ilulusie. Iedereen is dagelijks met ontelbare andere mensen uit de hele wereld verbonden.
Nichtern gaat verder, daar waar de meeste globaliseringsbewegingen ophouden: hij weet niet alleen het verstand maar ook het hart van de lezer te bereiken. We leven in een grote stad, waar alles wat we doen een effect heeft op anderen: alles wat we kopen, dragen, zeggen, denken, negeren, verkopen... Uniek is de manier waarop hij spiritualiteit met ecologisch bewustzijn verbindt.
Nichtern is een populaire meditatieleraar in New York: hij leert individualisme om te zetten in geestelijke verbondenheid, om onverschilligheid te transformeren naar bewogenheid met alle levende wezens,om de principes van het boeddhisme toe te passen op het leven in de moderne grote stad.
Het is een inspirerend en visionair boek, dat met name de internetgeneratie zal aanspreken!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.