Banken beroven mensen

en 42 andere columns

Steve Brown

Banken beroven mensen

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-6728-223-9, 176 blz., December 2008
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 254 gram.

Uitgever: Papieren Tijger

banken beroven mensen

Een bloemlezing van de columns van Steve Brown. De selectie werd gepubliceerd op zijn veelbesproken weblog in de periode van 2006 tot 2008.

Steve Brown ventileert in zijn columns op satirische wijze zijn ongezouten, en vaak tegendraadse mening over politiek, media, en misdaad. Hij ontziet daarbij links noch rechts. Wilders en Verdonk krijgen er regelmatig genadeloos van langs, maar ook de coryfeeën van de PvdA, zoals Herfkens en Koenders, worden door hem ontmaskerd als lieden die, wanneer het op graaien aankomt, van wanten weten. Ook de zaak Holleeder (heel veel Holleeder!) wordt door Steve Brown op zijn unieke wijze, dus dicht op de huid, becommentarieerd.

Misdaadjournalisten als P.R. de Vries, Bas van Hout, John van den Heuvel en Hendrik Jan Korterink krijgen van Brown een geheel andere waardering dan van de reguliere media. Ook ziet hij gangsters dikwijls in een ander licht dan ze doorgaans worden opgevoerd. Zo introduceert hij de elite-gangsters die in de VS 100 duizenden mensen per week uit hun huis zetten. Tweede Kamerlid en crimefighter Fred Teeven wordt evenmin gespaard. Daarnaast komen er nog vele andere bekende en minder bekende Nederlanders onder het mes.

Steve Brown fileert de gedragingen van deze personen haarscherp en onverbloemd en laat daarbij de stem van de straat horen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.