De Afsluitdijk

Brug en waterscheiding

Drs. Lammert de Hoop

gebonden: € 29.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77948-10-1, geïllustreerd, 208 blz., October 2006
Formaat: 28.0 (h) x 28.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 1587 gram.

Uitgever: Uitgeverij PENN.nl

fotograaf: Marten Sandburg

trefwoorden: Afsluitdijk, jubileum, Noord Holland, Friesland, Brug, Waterscheiding, Waddenzee, IJsselmeer, 75 jaar

De Afsluitdijk, een ontdekking !

Met de Chinese Muur is de Afsluitdijk een van de markantste producten van menselijke arbeid die ruimtevaarders van grote hoogte op aarde waarnemen. De Chinese Muur wordt elk jaar door miljoenen toeristen bezocht. De Afsluitdijk is nog nauwelijks ontdekt.
Momenteel, vijfenzeventig jaar na de aanleg in 1932, staat de dam tussen Waddenzee en IJsselmeer volop in de belangstelling. Energietechnologen geloven in een zoet-zout onderwater krachtcentrale. Ecologen ontdekken nieuwe plantenpopulaties door permanente ‘salt spray’. Een planoloog wil er tienduizend woningen bouwen. Biologen bepleiten herstel van een brak milieu. Waterstaatkundigen weten dat de dijk hoger en sterker gemaakt moet worden.
Men zou bijna vergeten hoe mooi en interessant de Afsluitdijk nu is. Zeldzame planten en dieren leven er, boeiende mensen vinden er een bestaan. Alle reden om dit grootste en belangrijkste werk in de waterstaatkundige geschiedenis van Nederland uitgebreid te verkennen.
Dat heeft fotograaf Marten Sandburg gedaan. Hij brengt alles in beeld, van majesteitelijke zonsondergang tot het drogen van de was in Kornwerderzand, van trekvogels tot zeekool en kitesurfers. Lucht en water en daartussen een dijk met duizend gezichten staan garant voor een fascinerende ontdekkingsreis.
In dit kleurrijke fotoboek komen alle facetten aan de orde, met een deskundige toelichting van drs. Lammert de Hoop, historicus met een groen hart.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.