Boeren met smaak

biologische pioniers met hart & ziel

 
 

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077948231, geïllustreerd, 205 blz., November 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Penn Communicatie

redactie: J. de Hoop; Y. Kooistra

beschrijving

Met dank aan de pioniers
Boeren met Smaak is geschreven uit respect voor de pioniers in de biologische landbouw. Voor de wichelroedelopers en voor de omstreden wetenschappers. Voor de boeren en tuinders van Terschelling tot Zeeland, die de gebaande chemische wegen durfden te verlaten. Voor de consumenten die hun met liefde geteelde producten omarmden. Voor de handel die volgde.
Op Terschelling begon de eerste fabrieksmatige biologisch-dynamische zuivelbereiding. Het project 'Soune Groun' gaf slagkracht in de markt van biologische pioniers in Noord-Nederland. Dynamiek in aardappel- groente- en fruitteelt ontstond toen biologische telers vanuit het hele land optrokken naar de nieuwe gronden in de Flevopolder.
De tweede herziene druk van Boeren met Smaak is uitgebreid met nieuwe verhalen over weerstand en overwinning, van verwerkers en polderboeren. Ze houden contact met de consument, die mee mag kijken op het erf.
Het werk van onze biologisch en biologisch-dynamische boeren wordt geplaatst in het brede perspectief van een wereldomspannende beweging.

Over de auteurs
Eindredacteur Jacob de Hoop (Hiaure, 1965) is redacteur bij Uitgeverij PENN.nl en parttime boer. Hij verrichtte onderzoek, schreef de meeste teksten en coördineerde de redactionele werkzaamheden.
Ytsen Kooistra (Leeuwarden, 1940) is oud biologieleraar en publicist. Hij was een van de drijvende krachten bij Soune Groun en was nauw betrokken bij het Terschellinger project. Hij begeleidde de redactie en leverde de meeste natuur- en landschapsfoto's.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.