Wat mij betreft

Mensen, Religie, Geschiedenis en Landen gevat in een autobiografie

Dirk Kranendonk

Wat mij betreft

paperback/ gebrocheerd: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-71343-98-8, geïllustreerd, 450 blz., January 2009
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 767 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Geschiedenis, Wereldreizen, Aannemerij, Kabelbedrijven, Pijpleidingen, Nieuw Zeeland, Indonesië, USA, Corruptie, Religie

Wat hem betreft

WAT MIJ BETREFT is een boek dat verhaalt over mensen, religies, geschiedenis en landen. Het vehikel van de verhalen is de autobiografie van de auteur.
De op een orthodox christelijke denominatie gestoelde traditie, die tijdens zijn jeugd aan hem is overgedragen, is de geestelijke en morele bagage waarmee de hij de wijde wereld intrekt.

De religieuze traditie en de ethische waarden en normen – die in het Westen een joods-christelijke bedding schijnen te hebben; zo is hem verteld - blijken anders, minder stellig.
Als gevolg daarvan, en de latente aanwezigheid voor het religieuze, het spirituele, zo u wilt, en een niet aflatende interesse voor geschiedenis in het algemeen en het christendom in het bijzonder, dwingen de schrijver om er zelf over na te denken; zich te verdiepen.

‘Fatsoen moet je doen’, is een hedendaags adagium dat vooral wordt gebezigd door politici die handelen vanuit een christelijke traditie. Afgezien dat de frase op een ieder in de samenleving van toepassing is, is het gezien de voorbeeldfunctie van dit type leiders vanzelfsprekend dat dit juist voor hen geldt; ook zij zijn het kompas, het richtsnoer voor velen! Of dat zo is, ook in algemeen maatschappelijke zin, laat de schrijver aan de lezer. De gekozen voorbeelden zijn niet allen uniek, doch slechts een keuze uit een niet aflatende stroom van informatie op dit gebied. Verder neemt de lezer kennis hoe een en ander in religieuze, spirituele zin tot op dit moment, bij de schrijver afloopt.

Dirk Kranendonk (1945); een geboren en getogen Rotterdammer die opgroeit in de wijk Kralingen. Als opvarende van koopvaardij- en marineschepen en daarna werkzaam in de nationale en internationale aannemerij, neemt hij kennis van de wereld als gezien door zijn bril. Een vroegtijdig einde van zijn werkzame leven en andere gebeurtenissen brachten hem er toe het boek te schrijven. De autobiografie zelf beslaat een periode van ruim zestig jaar.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.