Theo

of de nieuwe tijd

Robert Pinget

Theo

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-74328-28-9, 58 blz., August 1998
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 210 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

vertaald door: Jan Rijnsburger

trefwoorden: ouderdom vergeetachtigheid

beschrijving


De meester krabbelt zijn schriften vol, de huishoudster tiert, de bediende is voortdurend beledigd. Bekende personages voor lezers van de boeken van Robert Pinget.
Nieuw in dit boek is Theo. Hij is op vakantie bij zijn brabbelende oom, zit in de tuin, neust wat rond en verveelt zich. Hij leest en stelt vragen. Wat orde is (de dingen op hun plaats, helemaal zonder stof), wat zorgen zijn (lastige dingen die gedaan moeten worden, narigheden die ons overkomen, grote veranderingen in het bestaan) en wat onherroepelijk is. Alles wordt in verband gebracht met het naderende einde.
Pinget voert in deze roman een murmelend gesprek met zijn kladblaadjes, met zichzelf en met Theo, de kinderlijke vragensteller en de heraut van een nieuwe tijd.

Theo of de nieuwe tijd is een van de laatste romans van Robert Pinget (1919 - 1997). Pinget wordt beschouwd als een van de grootste naoorlogse Franstalige auteurs. Voor zijn indringende roman Iemand (Quelqu'un) kreeg hij de Prix Femina.

Van Pinget verscheen bij IJzer: Iemand (Quelqu'un), De verlossing, Vrijbuitersgraal, Passacaglia, De vijand, Meneer Songe.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.