Tegen het licht in

theatrale vertellingen voor op straat en podium

Sanne Steers

Tegen het licht in

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77754-02-3, 88 blz., June 2004

Uitgever: De Troubadour

fotografie: Jerry Voorjans

trefwoorden: troubadoursvertellingen, dwz "verhalen-om-te-vertellen-of-te-zingen-en-om-naar-te-luisteren" in proza, poëzie of prozapoëzie

Troubadoursvertellingen in proza en poëzie

introductie: Troubadours vertellen en zingen Het Verhaal, laten de essentie zien van wat het leven zo mooi en triest tegelijk maakt: de mensen om ons heen.

omschrijving: In de bundel wordt een lyrisch spel gespeeld met "de achterkant" van bekende en minder bekende verhalen, sprookjes en feiten, maar ook met waarnemingen die zomaar ergens op straat of elders zijn gedaan.
Het eerste verhaal gaat over het beroemde oudste zinnetje in de Nederlandse taal 'Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu': "De verliefde monnik".
Hanneke Eggels schreef in een review over de bundel:"(...) Sanne Steers heeft in korte regels die qua bladindeling en ook inhoudelijk al aan strofen van een gedicht doen denken een associatief en fantasievol spel gespeeld vanuit het perspectief van de schrijver van deze beroemde regel. Zij blijkt zich bekwaam te kunnen inleven in een ander, bouwt daarbij geen eigen personage, maar getuigt van haar inlevingsvermogen in bestaande beroemdheden, zoals een troubadour betaamt die over heldendaden van bestaande of fictieve mensen kond doet ( zie ook het volgende verhaal: Madeleine). De auteur weet in haar humane benadering van de werkelijkheid haar voorzichtig tastende woorden met een vrouwelijke stem te laten klinken. Haar communicatieve vaardigheid illustreert ze in heldere en korte zinnen. In haar keuze van onderwerpen kunnen we haar een romantica noemen die ook qua stijl oogst, wat bij Lennard Nijgh, Liesbeth List en Ramses Shaffy of Herman van Veen, onze inmiddels bejaarde troubadours uit Nederlands taalgebied, is uitgezaaid."

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.