Wasmiddel, regendruppels, zeepbellen

F.X. van GeeneN

Wasmiddel, regendruppels, zeepbellen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-76273-08-2, 93 blz.,
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 0.8 (d) cm.

Uitgever: Uitgeverij Lawine

trefwoorden: soap soapster liefde lesbisch

beschrijving

Ik zat op een hoek aan het voeteneinde van haar bed en had iets gezegd over bomen, over de kleur van de lucht in de herfst. Ze was in haar kleedkamer en verscheen voor me in een soort bikini van glanzende rode stof met daarop enkele parelkraaltjes.
Ik schrok, even. Was het al zo ver!?
Ze knielde voor mij en alsof het een gebed was noemde ze twee keer mijn naam.
Ik boog me naar haar toe en kuste haar hals. Haar handen verwarden mijn haren. Het ís zover! besloot ik. Het beeld van de golfbaan met honderden holes kwam mij voor ogen. Jaren deed je erover, de meest moeilijke situaties en dan toch opeens lag je balletje nauwelijks 10 centimeter bij de laatste hole vandaan.
Ik zou alleen maar ’n smal rood bandje van haar schouder hoeven te schuiven. En dat was dan zuiver een symbolisch gebaar. Onze lippen kusten. Haar vingers knoopten mijn blouse open. Ik nam haar in mijn armen en we gingen op bed liggen. “Je bent zo mooi,” fluisterde ik in haar oor. Ze glimlachte en sloot haar ogen. Ik schoof het bandje van haar schouder.

Zo mooi als ik het kan fantaseren, daartegen kan de werkelijkheid niet op, zegt de theologe tegen de soapster. Maar is dat wel zo, in deze verrassende novelle?! Ligt de werkelijkheid niet veel dichterbij?
Als beide vrouwen elkaar ontmoeten volgt een heimelijke verliefdheid. Puurheid en creativiteit versus geraffineerde charme. Maar een theologe met een soapster, is dit niet bij uitstek de verpersoonlijking van het conflict tussen hogere en lagere cultuur? De zielenroerselen van een soapactrice tegenover het geestelijke leven en de fantasieën van een academica. Kan de actrice zich overgeven aan de liefde voor een vrouw en durft de wetenschapster toe te geven aan haar gevoelens? Wat is er werkelijk gebeurd?
Voor wie al jaren droomt van een contact met een soapster, voor wie de roddelbladen leest om de mens achter de actrice te leren kennen èn voor wie dit alles verafschuwt, voor al deze mensen is dit het boek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.